Prvih pet je za nama.....

Jučer točno u 10:30h glavni sudac utrke dao je znak za start 5.-og po redu XC maratona Crikvenica. Ove godine maraton je bio u kalendaru za Kup RH. Okupilo se malo više od stotinu natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije raspoređenih u dvije staze; A (72km /1700 m) i B (54km /1400 m). Ukupni pobjednik bio je Slovenac Boštjan Hribovšek (Elite), član Calcit Bike Teama koji je dužu stazu prošao za točno 3h00'33'' ispred klupskog kolege Luke Tavčara (Slo) i Jure Belaka (Slo). Najbolji Hrvat na dužoj stazi bio je Tomislav Nemet (Master A) član BK Osijek- 2010 koji je zaostao oko 20 minuta za pobjednikom utrke. Najbolje vrijeme na nešto kraćoj B stazi napravio je Boris Basta (Master B) član BBK T-Rex iz Karlovca koji je stazu odvozio za 2h25'32''. 
Nastupilo je i 10 članova BK Crikvenice, a briljirao je Davor Pavušek (Master B) koji je ostvario treće najbolje vrijeme kraće B-staze (2h27'35'') te je za pobjednikom zaostao svega dvije minute, a ujedno je u svojoj kategoriji Master B utrku završio na odličnom 2.mjestu. Bravo za Davora!!!! Odličnu utrku odvozili su i Marko Velepič (Master B), Milan Vrban (Master C), Gršo Mataija (Master D) i Alen Tomašev (Elite). Uslijed problema sa biciklima odustali su Marko Jerković (Sport) i Dario Kovač (Sport). Marko Marčelja (Master B) utrku je završio na 15. mjestu dok je naš najstariji Master D Saša Mureta zauzeo 3.mjesto u svojoj kategoriji.
Utrka je prošla u najboljem redu, bez težih padova i potrebe za intervencijom hitne pomoći i uglavnom svi imaju pohvale na organizaciju našeg maratona. Nama kao organizatorima je posebno drago zbog toga, a za buduće razdoblje nam ostaje za razmisliti da li ćemo i dalje imati jedan od ljepših ali i izuzetno teških maratona u Hrvatskoj ili ćemo ga približiti i rekreativnoj kategoriji ubacivanjem lakše C-staze ili olakšavanjem postojećih... 
Na kraju moramo spomenuti i naše pokrovitelje TZ Grada Crikvenice i Grad Crikvenicu kao i sponzore kluba; Adria Casino i Hoteli Njivice te posebno sve volontere i DVD Crikvenice, Općine Vinodolske i DVD San Marino- Novi Vinodolski bez čije pomoći i zalaganja ovaj maraton nebi mogao biti održan.


Dokumenti:

          


GALERIJA: