BKC treći u ukupnom poretku XCM kupa Hrvatske
Biciklistički klub Crikvenica postigao je zapažene rezultate ove sezone. Osvojio je treće mjesto u ukupnom poretku u disciplini XCM (MTB maraton) u konkurenciji 39 klubova te šesto mjesto u disciplini XCO (Cross Country) u konkurenciji 32 kluba u Hrvatskoj. Godinama su Crikveničani u samom vrhu hrvatskog brdskog biciklizma i to u svim disciplinama: XCM (Maraton), XCO (Cross Country) koji je i olimpijska disciplina te u Downhillu.

U disciplini XCM vozilo se šest maratona: Trogir, Premantura, Rab, Vodnjan, Rabac, te domaći maraton u Crikvenici. U disciplini XCO (Cross Country) također se vozilo šest utrka: u Vodicama, Premanturi, Sinju, Metkoviću, Osijeku, Samoboru, te na Braču. Frane Medić postao je, ističu u klubu, zvijezda hrvatske downhill scene. U prvoj sezoni osvojio je hrvatski juniorski kup iako je tek kategorija U-15 te prestižni slovenski Unior Downhill kup u kategoriji do 15 godina.

Za klub su nastupali Alen Tomašev, Lovro Marčelja, Frane Medić, Davor Pavušek, Marko Velepič, Gršo Mataija, Milan Vrban, Marko Jerković, Tibor Tramišak, Dario Manestar, Marko Marčelja, Goran Balenović, Saša Mureta i Dragan Sladonja (predsjednik kluba). Tajnik kluba Robert Šandl također je bitan faktor u lancu uspjeha, koji uz predsjednika kluba brine da sve funkcionira na najbolji način.Smrtovnice
OsmrtniceDokumenti:

          


GALERIJA: